Prosinec 2017
Tools
Typography

U příležitosti výročních cen Asociace hotelů a restaurací České republiky konané 1. 12. 2017 v Clarion Congress Hotel Olomouc, získal generální manažer Wellness & spa hotelu Augustiniánský dům****s Ing. Petr Borák prestižní ocenění Hoteliér roku 2017 v kategorii nezávislé hotely.

U příležitosti výročních cen Asociace hotelů a restaurací České republiky konané 1. 12. 2017 v Clarion Congress Hotel Olomouc, získal generální manažer Wellness & spa hotelu Augustiniánský dům****s Ing. Petr Borák prestižní ocenění Hoteliér roku 2017 v kategorii nezávislé hotely.

Osmičlenná porota v čele s předsedou výběrové komise Ing. Pavlem Hlinkou vybírala ze 13 kandidátů, nominovaných ze všech koutů České republiky. Po Tomáši Blablovi, generálnímu řediteli Resortu Valachy Velké Karlovice  držiteli tohoto ocenění z roku 2014, získává Zlínský kraj tento prestižní titul již podruhé a potvrzuje tak dlouhodobé úsilí Zlínského kraje stát se prestižní turistickou destinací, která dokáže nabízet hotelové služby na velmi vysoké úrovni. "Titul Hoteliér roku vnímám jako velký úspěch nejen můj, ale celého týmu Augustiniánského domu,  TEKOO REALITY, s.r.o. a jeho 8 letého úsilí " , uvedl ve své děkovné řeči Petr Borák. Ceny Asociace hotelů a restaurací České republiky jsou udíleny každoročně v rámci posledního večera Výročních konferencí. Ocenění je výrazem uznání členů asociace, kteří svým působením v profesním životě i společenskými aktivitami přináší příklad ostatním.

Představení Petra Boráka

Wellness a spa hotel Augustiniánský dům ****S, Luhačovice - generální manažer

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: generální manažer, nastavující koncepci a filozofii hotelu, odpovědný za celkový chod hotelu

Zdůvodnění návrhu: Wellness a spa hotel Augustiniánský dům v Luhačovicích byl vybudován doslova od nuly zrekonstruováním historického objektu (později se statutem Národní kulturní památky). Hotel svými službami, celkovou koncepcí a filozofií "Žít podle Augustiniánu", vytvořil ve Zlínském kraji zářný příklad skvěle fungujícího zařízení, které odpovídá potřebám náročné klientely 4*Superior. Zavedl evropské trendy v oblasti wellness a gastronomie, ale také vytvořil nová pracovní místa. Dnes hotel zaměstnává 35 lidí na HPP a další stovky lidí díky tomuto zařízení mají práci a uplatnění. Hotel svým konceptem překročil hranice Zlínského kraje. Podle hodnocení Tripadvisoru a Maurerova výběru Grand Restaurant se hotel dlouhodobě pohybuje mezi TOP 20 nejlepšími podniky v ČR!

Řekl o sobě: Dlouhodobě jeden z nejúspěšnějších hotelových konceptů Zlínského kraje, inovativní a inspirativní.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Byl na soutěži Business goals , kde obsadil 1.místo podílí se na různých školeních

Navrhuje: PhDr. Dana Daňová

Zdůvodnění návrhu: Petr Borák svým profesionálním přístupem vytvořil prvotřídní rodinný boutique wellness hotel s absolutním focusem na přání hostů, doplněný o zážitkovou gastronomii. Petr klade důraz na osobní a vstřícný přístup k hostům a špičkovou kvalitu služeb. To vše přenesl úspěšně na všechny své spolupracovníky. O tom, že se jim to společně daří, svědčí skvělá hodnocení od jejich hostů, kteří se jim pravidelně vrací. Petr pod záštitou Augustiniánského domu pravidelně pomáhá potřebným, každoročně podporuje charitativní projekty a organizace. Hotel Augustiniánský dům aktivně spolupracuje s dalšími podnikateli v cestovním ruchu v regionu, s agenturou Czechtourism i Centrálou cestovního ruchu.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Jsem přesvědčen, že pan Petr Borák a jeho skvělá práce v hotelové branži ho opravňuje získat titul Hoteliera roku 2017.

Navrhuje: Tomáš Rousek

Zdůvodnění návrhu: Petra Boráka sleduji od roku 2008, ještě za mého působení v Luhačovicích. V té době se svým týmem prohlásil, že se bude chtít stát jedničkou v Luhačovicích s cílem zvýšit kulturu v gastronomii, hotelnictví a wellness. V té době byl Augustiniánský dům ruina, která byla ve stavu těsně před zhroucením. S odstupem času mohu s jistotou potvrdit, že 100% patří mezi nejlepší hotely Zlínského kraje. Petr Borák klade velký důraz na osobní a vstřícný přístup k hostům a špičkovou kvalitu služeb, která se mu vrací v podobě opakujících se hostů.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Jsem přesvědčen, že si pan Borák nominaci a získání titulu plně zaslouží s ohledem na úžasný hotel, který se mu podařilo vybudovat.

Navrhuje: Ing. Miroslav Procházka

Zdůvodnění návrhu: Augustiniánský dům si pod vedením Petra Boráka za 7 let své existence vybudoval velmi dobrou pověst nejen v hotelovém, ale i wellness & spa segmentu. Svůj plán, etablovat se mezi špičkovými wellness hotely, dle mého názoru splnil beze zbytku. Petr Borák pravidelně představuje nové life-style trendy. Již od svého otevření se snaží svým klientům nabídnout něco více než jen ubytování, a běžný wellness pobyt. Jeho ambicí je hosty inspirovat a oslovit všemi smysly. Oceňuji jeho vizi Augustian HR 2020 jehož součástí je vypracovaná koncepce řízení lidských zdrojů, jako reakce na vzniklou situaci na trhu práce.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Snaha o podporu rozvoje regionálního cestovního ruchu ve Zlínském kraji nabídkou velmi kvalitních ubytovacích a wellness služeb.

Navrhuje: Ing. Petr Studnička, PhD.

Zdůvodnění návrhu: Augustiniánský dům patří mezi úspěšné hotelové projekty, které byly vytvořeny od nuly, a to proměnou zchátralého objektu v luxusní hotel. Jedná se o ojedinělý koncept kategorie 4**** superior, který klade velký důraz na komplexní zážitek, genius loci, gastronomii a wellness. Augustiniánský dům je vnímám jako ambasadora dobrých služeb.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Suroviny, které dodává do gastronomické části provozu, naše společnost Bidfood, vždy promění tým kuchařů v nezapomenutelný gastronomický zážitek. Jsem za Bidfood hrdý, že mohu spolupracovat se špičkovým hotelem, jehož gastronomické umění přesahuje region Zlínského kraje.

Navrhuje: Ing.Martin Engl