Tiskové zprávy
Tools
Typography
Červen se pro nás stal nejÚspěšnějším měsícem za celé trvání těchto stránek. Dokonale se vyplnily naše předpoklady a tendence růstu přístupů za celé období života stránek vůbec.
Červen se pro nás stal nejÚspěšnějším měsícem za celé trvání těchto stránek. Dokonale se vyplnily naše předpoklady a tendence růstu přístupů za celé období života stránek vůbec.

Dosavadní rekord 757 přístupů z března tohoto roku byl překonán téměř od stovku a za červen jsme zaznamenali přesně 850 návštěv, což činí průměrně skoro 29 přístupů za den a 203 za týden. Zvýšily se všechny položky, dokonce i víkendová návštěvnost, kterou se nám, ale stále nepodařilo dostat na Úroveň, jaká byla před nucenou pauzou v dubnu. NejÚspěšnějším dnem června se stalo Úterý, které "udělalo" průměr 43,25 přístupů, což už je slušné, dokonce Úterý i drží rekord, který je 49 přístupů. Tento rekord byl už v prvních dnech měsíce července pokořen (má hodnotu 52 návštěv) a je to určitě příslib do budoucna. Na žebříčku poskytovatelů se nic na vedoucích pozicích nezměnilo. Na prvním místě neotřesitelně stojí volny.cz, za ním s velkým odstupem Internet On Line (IOL) od Českého Telekomu a pak dva další free zprostředkovatelé WorldOnLine a Contactel. Ostatní zprostředkovatelé jsou počtem přístupů zanedbatelní. Nic nového není ani přístupech podle národnosti. Téměř 73 % tvoří návštěvy přes servery z České republiky. Přístupů ze Slovenska znovu o něco přibylo a nyní tvoří 3,76 % ze všech přístupů. Vrostl i počet přístupů z mezinárodní .com (3,06%), .net (2,47%) a dále jsme zaznamenali návštěvy z Rakouska, Norska, Španělska, Kanady, Izraele, Austrálie, Německa, Švýcarska a .edu (mezinárodní vědecké a školní odvětví na internetu). Kdoví kolik zahraničních přístupů uvízlo v kategorii Nerozeznatelé, která ukousla 16,35 % koláče s celku. Co se týče vysokých škol, tak nejvíce přístupů jsme měli z Vysoké školy báňské v Ostravě, o hodně si polepšila i Univerzita Karlova v Praze. Na poli operačních systémů vládne pevnou monopolní rukou zboží "Velkého Billa". Operační systémy od firmy Mircosoft používá 98,12 % návštěvníků našich stránek, což je víc než v květnu. Nejvíce je stále používaný Windows 98, ale hodně si polepšila i starší 95, přibyl i počet verze 2000, naopak vůbec se neujal Windows ME, což je patrné nejen u nás. V soutěži zbytku světa zvítězil MacIntosh. Dále se u nás objevili i návštěvníci s operačními systémy Linux, Unix a WebTV. Devět systémů počítadlo nerozeznalo. Podobná situace je i u internetových prohlížečů. Zde má Microsoft "jen" 95,53 % podíl. 86% procent návštěvníků používá IE 5.x a vyskytují se už i IE 6.x, který však byl zjištěn u zahraničních přístupů. Aspoň nějakou konkurenci tvoří Microsoftu Netscape Navigator a pozoruhodně se starší verzí. Nejpoužívanější verzí Netscape je 4.x se 3,53 %, třeba nejnovější 6.x se vůbec u návštěvníků nevyskytuje. Mezi jiné operační systémy, které jsme zaznamenali, lze zařadit Operu a Compatible browsers.
  NejÚspěšnější měsíc máme za sebou a nasadili jsme si laťku opět o něco výš. Samozřejmě se budeme ze všech sil snažit tuto laťku překonat a stanovit si nový cíl, ale nám jasné, že počet přístupů nemůže růst do nekonečna. Velký cíl už jsme si splnili, stali jsme se nejnavštěvovanějšími stránkami na Luhačovicku. Do letních měsíců si o vyšší navštěvovanosti neděláme iluze, lidé nebudou mít v období dovolených čas sedět u počítačů, ale klidně se necháme mile překvapit.   


NÁVŠTĚVNOST ZA MĚSÍC KVĚTEN

Tak máme za sebou další další měsíc, který byl pro naše stránky velmi důležitý. Rozhodovalo se v něm, kterým směrem se budou pohybovat. V dubnu jsme provedli kompletní rekonstrukci celého webu, což si vyžádalo pauzu skoro celý měsíc. Proto jsme na začátku května s obavami spouštěli novou verzi. Kvůli měsíčnímu výpadku jsme mohli přijít o "internetovou klientelu", kterou jsme si pracně získávali skoro půl roku. Ze začátku to opravdu vypadalo. že se návštěvníci od našich stránek odklonili, ale během tří týdnů se dostala návštěvnost na Úroveň dřívější, ba dokonce začínala překonávat maxima. Nakonec jsme v měsíci květnu dosáhli sumy 715 přístupů. Dále jsme na stránky umístili počítadlo shlédnutých stránek, z něhož jsme zjistili, že návštěvník průměrně zhlédne 5 stránek. To jsou čísla, která květen řadí v Úspěšnosti na druhé místo těsně za březen, ale pokud bereme v Úvahu, že jsme ze začátku měsíce museli začínat takřka z nuly, je to příslib do budoucna.
   Celkový průměr návštěv za den v měsíci květnu byl 23,35. Nárůst jsme zaznamenali především v pracovních dnech, zato o víkendech jsem zjistili pokles. NejÚspěšnějším dnes se stalo pondělí, které dosáhlo průměru 29.75. Nejslabším dnem byla sobota, která přilákala v průměru pouze 13,5. Nejčastěji se k nám lidé dostali pomocí zprostředkovatelé Volný, dále se za ním umístili další free-zprostředkovatelé, které překvapivě předběhl a na druhém místě se umístil placený IOL od Českého Telekomu. Ze 75 % jsou naši návštěvníci z České republiky. Nejčastějšími "cizinci" jsou Slováci, kteří se na návštěvnosti podílí necelými 4 %, za nimi se umístili mezinárodní domény Commercial se 3 % a Networks se 2 %. Dále nás navštívili z Rakouska, Španělska, Švýcarska, mezinárodní Educational (vzdělávání), Kanady, Polska, Německa, ale mají pouze pár přístupů. 14 % procent návštěv jsme nedokázali lokalizovat. Produkty softwarové firmy Microsoft vládnou i na drtivé většině počítačů našich návštěvníků. Operační systém Windows využívá 97,9 % z nich, z toho nejčastější je Windows 98, který používá 57 %. Prapor "zbytku světa" drží dva přístupy s Macintoshem a Linuxem, 12x jsme operační systém nerozeznali. I v kategorii prohlížečů drtivě vede Bill Gates a spol., i když ovládli počítače našich návštěvníků "pouze" z 96,2 %. NejÚspěšnějším se stal Explorer 5.x, který si oblíbilo 85 %. Dokonce jsme zaznamenali jeden přístup s Exporerem 6.x, který se do k nám ještě nedostal. Chabou protiváhou Microsoftu byl Netschape Navigator, který získal 3,36 %. Jediným dalším prohlížečem byl Compatible browsers s jedním přístupem. Tu jsme nerozeznali pouze dva prohlížeče. Toť vše ze světa čísel.

Samozřejmě nechceme usnout na vavřínech a neustále se koupat v Úspěších minulých měsíců, ale myslíme na další měsíce dopředu. Neustále vymýšlíme další a další vylepšení našich stránek. Za měsíc květen jsme na stránky přidali službu Newsletter, kde se můžete zaregistrovat a budou vám chodit e-maily s novými zprávami. Vyměnili jsme obyčejný Guestbook za nové Fórum, které je více přizpůsobeno pro naše Účely. Dále jsme stránky rozšířili o vlastní chat, který se může srovnávat se špičkovými konkurenty. Je samozřejmostí, že při registraci získáte svoji přezdívku, kterou vám nikdo nevezme. Pomocí ní a hesla se do chatu taky dostanete. Ovšem, že kromě těchto vylepšení i nadále rozšiřujeme stránky o další články a články, tím se neustále zvyšuje obsažnost webu. Kromě těchto technických vylepšení se snažíme rozvíjet spolupráci s jinými subjekty, které by nám pomohli zvýšit kvalitu služeb. Jsme v kontaktu s redakcí Mladé Fronty Dnes pro Východní Moravu a redakcí serveru zlin.idnes.cz. Pokoušíme se navázat spolupráci s agenturou Valašské království. Za boj s větrnými mlýny považujeme snahu spolupracovat s Městem Luhačovice. Jejich informační oddělení je po všech těch slibech absolutně nemožné. E-mail města se chová jako černá díra, ve které se bez odezvy ztratí všechny e-maily, na internetových stránkách se na vás směje dva měsíce starý kulturní program a v Luhačovických novinách se nezapomenou nikdy pochválit, jak se to zas povedlo. Na lepší cestě je spolupráce s FK Luhačovice, s kterými budeme doufám už příští sezónu Úzce spolupracovat. Dále vítáme a vycházíme vstříc jakýmkoliv podnětům na rozšíření obsahu. Občas nám dojde mail ,že v tam se konají ty a ty akce a že ten a ten podnik se přejmenoval nebo má nové služby. Takovým podnětům opravdu vycházíme vstříc, protože napomáhají vaší informovanosti, a o to nám jde. Přichází léto a s ním prázdniny a my budeme snažit co nejlépe plnit Úlohu webu, který si Luhačovice zaslouží.


STARŠÍ NÁVŠTĚVY

Trvalo to bolestně dlouho, ale je to tady. Konečně jsme znovu rozjeli stránky luhacovice.unas.cz. TeÄŹ stránky dostali novou profesionálnější podobu a doufám, že se líbí i vám. Jak napovídá graf návštěvnost stránek se měsíc od měsíce zvyšovala, ale na začátku dubna jsme přistoupili k radikální změně, aby jsme vám po měsíci tvrdé práce nabídli nový vzhled stránek. Doufám, že navážeme na Úspěšné měsíce Únor a březen a že návštěvnost našich stránek nadále poroste. Po stránce obsahové vám nemůžeme zatím nabídnout vylepšení oproti původní verzi, ale časem budou stránky nabývat i po stránce obsahové. Nejenže se u nás dočtete o novinkách a věcech aktuálních, ale pravidelně budeme přidávat příspěvky stálého charakteru. Chtěli bychom navázat spolupráci s různými luhačovickými sdruženími, především s fotbalovým oddílem, který se na internetu neobjevuje, a my bychom měli zájem o něm a o jeho výsledcích pravidelně informovat na našich stránkách. Nebránili bychom se ani spolupráci s městem, ale v tomto směru jsem spíše pesimistický. Dále chceme zavést na našich stránkách diskusi na téma našeho města. Proto přijmeme jakýkoliv názor a rádi zveřejníme. Pracujeme na vlastním chatu, který by diskusi značně usnadnil. Nové stránky jsou tedy na světe a nové cíle určeny a nezbývá než zdokonalovat ke spokojenosti vaší i naší.